28 januari 2012
16:00

Team Kalix

Referat: Pajala IF - Team Kalix

Inför matchen fanns vissa förhoppningar om poäng i denna match. Men då var vårt försvarsspel tvunget att fungera prickfritt och vår effektivitet framåt vara bättre än vanligt.

Vi har ganska bra koll på hur Kalix giftiga förstalina vill spela och går, innan matchen, igenom hur vi måste försvara oss mot den. Tyvärr lyckas vi inte med detta och gästerna gör 0-1 redan 03.21 in i matchen. Kalix är klart bättre än oss i första perioden och vi är rätt tillbakatryckta. När vi väl vinner boll behndlar vi ofta den som en het potatis och tappar/ger bort den nästan omgående. Jag tror detta beror på att vi har allt för stor respekt för våra motståndare. 0-1 står sig ganska länge. Nästa mål kommer inte förrän 15.24 då vi inte lyckas ställa upp en tät mur på ett frislag och Elin inte riktigt är med i målet. Strax efter 0-2 åker vi på en tvåa och i pp gör Kalix 0-3. Resultatet står sig perioden ut.

I inledningen av andra åker vi på en utvisning. Vår box, framförallt Evvis, spelar väldigt bra och stör Kalix spelfördelare mycket förtjänstfullt och vid ett par tillfällen får vi så när till farliga kontringar. Men mitt i sitt pressade pp-spel slänger en Kalixtjej iväg en sorkdödare som letar sig in i bortre hörnet. Kändes orättvist efter vårt fina försvarsjobb. Efter målet spelar vi upp oss. Vi visar ett större lugn med boll och skapar en handfull riktigt heta chanser som måste sitta om man ska ha chans att vinna en sådan här match. Jani kommer närmast med en kanon i ribban. När 50 sekunder återstår av perioden missar vi i markeringen och 0-5 sitter i öppet mål. Med 6 sek kvar åker vi på nästa tvåa. Kalix hinner inte med ngt ordnat pp-spel och 0-5 står sig perioden ut. I denna period var vi minst lika bra, om inte bättre, som våra motståndare och att förlora den med 0-2 känns inte riktigt rättvist.

I sista perioden är spelet fortsatt jämnt. Vi närmar oss dock inte i målprotokollet och 7.34 tar jag Time och vi slänger in ett till forwardspar (Agnes och Viola). Detta skapar mer energi och vi ligger på högt upp i banan och vinner några bollar på detta sätt. 9.56 kommer så äntligen ett mål för oss. Mikkis bågar in från höger och sätter 1-5. 17 sekunder senare spelar Jani fram Stina till 2-5 och nu är vi riktigt på gång. Tyvärr går vi bort oss fullständigt 13.36 då Kalix tar ett snabbt frislag och dödar matchen med ett 2-6 mål. Gästerna sätter sedan 2-7 på straff innan vi reducerar, tid 19.15, i pp efter mycket bra pp-spel där vi spelar lugnt och fint och Stina tillslut hittar Emma i slottet. Matchen slutar 3-7.

Med lite bättre effektivitet och försvarsspel hade vi som sagt haft en jättechans på poäng i denna match. Kalix är ett lite bättre och jämnare lag än oss men vi har bevisat förut att vi kan sno poäng av topplag. Vi får ändå som helhet vara nöjda med vår insats i denna match och många spelare i vårt lag har utvecklats enormt. Detta är det inte bara jag och Janne som ser utan det får vi höra av folk som följt oss från läktaren hela säsongen. Vi tar med oss det faktum att vi spelar oss fram till en massa fina lägen (som tyvärr inte sitter) och att vi ser starka ut i närkamperna. Vad vi måste bli bättre på är markeringsspelet. Nu ska vi träna mycket avslut på träningarna och förbereda oss för den mycket viktiga matchen mot STIL den 11/2.

Extra plus går till centrarna Emma och Evvis. Båda sliter förtjänstfullt hela matchen och är prickfria i försvaret. Evvis skapar även en hel del fina målchanser på egen hand. Bland backarna är Stina giftig framåt och Lina stark i närkamperna. Mest nöjd av backarna skall dock Inka vara som gör en näst intill felfri insats.